***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Ключови разкрития за авиокатастрофата в „Граф Игнатиево“. Индийското правителство – замесено в убийства в Канада?

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 октомври   

 

Европейската прокуратура в София упрекна четирима обвинени, включително някогашния кмет на Варна Иван Портних и някогашния регионален шеф на Варна Стоян Пасев, в машинация, обвързвана с реорганизация на рибарско пристанище. Портних отхвърля това да е истина.

„ В момента на това място има някаква инфраструктура. Самото пристанище не е функционално, защото не е уместно за такова. Лодки не могат да влязат. Не се употребява. Твърденията, че ще се прави рибна борса, не са се случили – мястото не е уместно за това ", съобщи в ефира на Нова телевизия Лора Георгиева от Антикорупционния фонд (АКФ).

***

Полицейските чиновници открили, че участници в сбиването са четирима малолетни младежи. Заместник-директорката пробвала да приключи абсурда, само че вместо това била блъсната, паднала е на земята и получила охлузване на крайници.

За случая е известена способената прокуратура и е формирано досъдебно произвеждане.

***

200 лева да е санкцията за паркиране на такси стоянка. За това упорстват от сектора на таксиметровите транспорти, написа „ Телеграф ".

Глобата би трябвало да бъде въведена в Закона за придвижването по пътищата, като, в случай че се одобри, ще се изравни с тази за паркиране на място за хора с увреждания.

***

Милиарди консуматори на платформата Gmail стават обект на хакерска офанзива с изкуствен интелект. Te са получили мейл от поддръжката на платформата, в който се твърди, че има проблем с профила. 

„ Всичко идва от подправена, фишинг страница на Гугъл. В нея потребителят вкарва своето потребителско име и ключова дума и данните биват получени от хакера “.

***

Министерство на защитата показа резултатите от инспекциите на авиационния случай от 13 септември 2024 година в Трета авиационна база „ Граф Игнатиево “, при който починаха двама водачи. 

Припомняме ви, че след случая стана ясно, че проверяващите работят по 3 съществени версии – пилотска неточност, механически проблем или погрешно заложена команда.Черната кутия на самолета бе изпратена за разчитане в Чехия. Тя сподели, че машината е летяла прекомерно ниско.

***

Човешка неточност изрично е повода за нещастието в " Граф Игнатиево ". Това съобщи в ефира на Нова нюз военният специалист и някогашен водач Николай Калев, анализирайки отчета, изнесен преди минути от МО и прокуратурата по отношение на случая на 13 септември в " Граф Игнатиево ", при който починаха двама опитни летци.

„ На прима виста някои работи ме шокират. Начинът на осъществяване на комплицирания пилотаж на дребна височина да вземем за пример. Нарушени са първичните условия на цялото задание “, безапелационен  бе той.

***

„ Смятам, че Индия е позволила голяма неточност, като е избрала да употребява своите дипломати и проведената престъпност, с цел да нападна канадци “, сподели канадският министър председател, определяйки тези „ актове на принуждение “ и „ убийства “ като „ неприемливи “.

„ Никога няма да толерираме непознато държавно управление да заплашва и убива канадски жители на канадска земя, което е надълбоко недопустимо нарушаване на канадския суверенитет и интернационалното право “, добави той, наблягайки многократния отвод на Делхи да сътрудничи.

Убийството на канадския жител Хардип Сингх Ниджар, който агитираше за основаването на самостоятелна сикхска страна в Северна Индия, наречена Халистан, утежни връзките сред двете страни, а Трюдо съобщи, че има „ достоверни изказвания “, свързващи индийските секрети служби с закононарушението.

***

Темата за мигрантите не просто е в дневния ред на Европейския съюз, само че и ръководителят на Европейска комисия има намерение да я направи измежду водещите цели на Общността.

***

Израел ще се вслушва в Съединени американски щати, само че ще взима решения по отношение на своите дейности в сходство с националните си ползи. Това съобщи през днешния ден канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Ройтерс.

Изявлението беше направено по отношение на обява на американското издание „ Вашингтон пост ". В нея се споделяше, че Нетаняху е декларирал на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че Израел ще нанесе удар по ирански военни обекти, а не по петролни или нуклеарни цели в Иран.

***

Въоръжените сили на Украйна оповестиха през днешния ден, че през миналата нощ са свалили 12 от общо 17 изстреляни съветски дрона. Същевременно при съветски удар в украинската Николаевска област е умрял един човек, а други 16 са ранени, заяви регионалната военна администрация, представена от Ройтерс.

***

„ Като човек, който през целия си живот написа романи на ужаса, съм съвсем уверен, че още четири години ръководство на Доналд Тръмп в Белия дом ще бъдат безспорен призрачен сън “, гласи известие на Кинг до предизборния щаб на Камала Харис, и публикувано измежду последователите на Демократическата партия.

Целта е по този начин да се подсигурим, че да изберем вицепрезидента Камала Харис за наш идващ президент на изборите на 5 ноември, добавя в посланието си още създателят на „ Мизъри “ и „ То “.

По думите му в цялата история на Съединените щати „ в никакъв случай не е имало човек, по-малко подобаващ за президентския пост “.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР